Van november 2013 tot medio 2014 was ik als vrijwilliger actief als video editor bij Stichting Go4Media met het project Gezichten van Vrijheid. Jongeren interviewen ouderen die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. Dat ruwe materiaal wordt naar mij opgestuurd en ik maak er dan een montage van.

In het geval van de heer Roelfs (mijn eerste montage) was het best wel moeilijk, aangezien beeld en geluid niet constant van kwaliteit waren. Desondanks denk ik dat ik er toch in geslaagd ben om er een waardevol geheel van te maken.

Het was de bedoeling dat ik zo dicht mogelijk bij het originele materiaal bleef, wat het soms wel moeilijk maakte voor mij. Zo ontkwam ik dan soms niet aan "springers" die ik, als ik het zelf mocht bepalen, zou vermijden. Het meedoen aan dit project gaf mij echter een prettig gevoel om op deze manier een bijdrage aan het geheel te geven.

De video's zijn niet op mijn eigen YouTubekanaal te zien, maar wel op het YouTubekanaal van Gezichten van Vrijheid, waar ook nog video's te zien zijn van andere editors.

Zo heb ik ook de video van mevrouw Dolmans gemonteerd. En de hierna volgende:

Video van de heer Berings.

Video van de heer Allewijn.

Video van de heer Beetstra (veteraan).

Video van de heer Straver (moeilijk te verstaan vanwege dialect en niet genoeg weg te filteren bijgeluid).